Vera Kerstens (Greensboro, North Carolina, 1987) begon piano te spelen toen ze drie jaar oud was. Van haar achtste tot haar elfde jaar studeerde Vera bij Ton Hartsuiker, de toenmalige directeur van het Conservatorium van Amsterdam, en een bekende uitvoerder van 20e eeuws klassieke muziek. Op haar elfde werd ze toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam, om bij Mila Baslawskaja te studeren.
In de herfst van 2005 begon Vera haar bachelor studie met Baslawkaja. Tijdens de tweede jaar van haar bachelor studeerde Vera bij Ruby Morgan in de Verenigde Staten. In haar vierde jaar van de Conservatorium van Amsterdam (2008-2009) werd ze toegelaten tot zowel de Manhattan School of Music als de Conservatorium van Zurich; ze besloot om naar Zurich te gaan, opdat ze bij Homero Francesch zou kunnen studeren.


PRIJZEN EN CONCERTEN
Vanaf de leeftijd van twaalf, toen Vera de eerste prijs won in de nationale finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag, heeft Vera verschillende prijzen gewonnen. Als ontvanger van de Young Pianist Foundation (YPF) prijs werd Vera uitgenodigd om op te treden tijdens het YPF galaconcert in de kleine zaal van het Concertgebouw, een concert dat ze onder andere deelde met Bela Davidovich. Vera trad op in De Doelen (Rotterdam), Het Concertgebouw (Amsterdam), Nieuwe Kerk (Den Haag), Stadsschouwburg (Amsterdam), Oude Slot (Heemstede), het Delft Chamber Music Festival, en dergelijke.

INTERNATIONAAL
Naast vele concerten in Nederland, heeft Vera vaak in het buitenland opgetreden. Zo heeft Vera met drie medemusici een tour door Curaçao gemaakt (mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds), heeft ze opgetreden in Kopenhagen op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade, en is ze op tournee geweest in Canada en California. Verder heeft ze concerten gegeven in Oostenrijk, Duitsland, Polen, Zwitserland, Italië en Zweden.

CD OPNAME
Vera heeft een CD opname gemaakt van Glinka’s “Variations on the Song 'Nightingale' by Alyabyev”, geproduceerd door de Young Pianist Foundation.

KAMERMUZIEK
Naast solorecitals speelt Vera graag kamermuziek: ze heeft duo's gevormd met violisten Marina Meerson, Nora van der Stelt, Tosca Opdam, met cellist Lidewij Faber, en met saxofoniste Jody Vianen, onder anderen. Daarnaast speelt ze regelmatig in gelegenheidsensembles.

VUmchapelle LUNCH CONCERT SERIES Vera is mede-oprichter en hoofdprogrammeur van de VUmchapelle lunchconcerten, een succesvolle concertreeks die maandelijks plaatsvindt in de Kapel van het VU ziekenhuis.